Security guards Iamgold voor de rechter

Een vermoedelijke illegale mijnwerker werd op zaterdagmorgen 14 september 2013 omstreeks 10.15 uur aan zijn bovenbeen geschoten door een security guard. Dit incident deed zich voor in het Koolhoven-gebied, een industriële zone van Iamgold. Het slachtoffer werd eerst behandeld door het Rosebel Emergency Response Team en daarna overgebracht naar Paramaribo. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de schutter is aangehouden. In deze zaak staan de twee verdachten, Oliver K. en Patrick D., terecht. Kantonrechter Maytrie Kuldipsingh stelde de verdere behandeling uit naar 2 december. Voor de rechtszitting waren twee politieambtenaren gedagvaard. Zij werden door de magistraat aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: