SZF na 14 jaar weer zaalvoetbalkampioen

Het Staats Ziekenfonds (SZF) is de nieuwe zaalvoetbalkampioen van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven. In de finale waren zij met 5-3 te sterk voor de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Het SZF gaf vanaf het begin duidelijk het signaal met niets minder dan het kampioenschap genoegen te nemen. Iedereen was bereid zich hiervoor leeg te lopen en opvallend was de eenheid die zij ten toon stelden. Een goed uitgevoerde zone verdediging en efficiënte snelle uitbraken leverden hen uiteindelijk hun eerste titel in veertien jaar op. Renato Ceder zette de verzekeraars al na vier minuten op voorsprong (1-0). De stroomleveranciers hadden meerdere mogelijkheden om gelijk te trekken, maar de spelers wilden het te mooi doen. In de dertiende minuut kreeg de EBS nog een klap te verwerken, toen Din Liong Woei Fong aan de noodrem moest trekken en rood werd gekleurd. Het SZF maakte gebruik van de numerieke meerderheid, want na twee minuten verdubbelde Miquel Cronie de score (2-0). Nog geen minuut later bepaalde aanvoerder Ulrich Reding de ruststand op 3-0. De EBS begon agressief aan de tweede helft en moest het SZF bergen werk verzetten om hun doel schoon te houden. Het offensief van de EBS verzwakte nadat Quincy Fernandes rood (tweemaal geel) werd gekleurd. Hierna kwam de nieuwe kampioen niet meer in problemen. Door een goal van Romario Branton werd het zelfs 4-0. Dominguez Stind verkleinde de achterstand (1-4), maar tot een inhaalrace kwam het niet. I Apoejoe bracht namelijk het verschil weer naar vier doelpunten. In de slotminuut kon het SZF niet meer wachten met feesten waardoor J Ceccorel en Stefan Banetti nog twee tegengoals inschoten (3-5).
De Centrale Bank van Suriname (CBvS) eindigde op de derde plaats. De moederbank zegevierde met maar liefst 7-1 over Telesur. Goals kwamen van Harold Blokland, M Leeuwin en D Pinas (elk tweemaal) en Otmar Moore. Ortwin Crawford redde nog de eer. In de strijd om de vijfde plaats toonde de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) veel karakter. Benito Codrington zette Staatsolie tot twee keren toe op voorsprong, maar de vliegmaatschappij werkte zich steeds weer uit de nesten. Door goals van Rayen de la Fuente, Lionel Debidien en Akash Mohan wonnen zij alsnog met 3-2. In deze wedstrijd zegevierde Fernandes Group met 3-2, nadat zij bij de rust al met 2-1 hadden voorgestaan. Reginald Wonodrono (tweemaal) en Ives Lugard scoorden voor de winnaar. De tegengoals kwamen op naam van Ratchon Hardy en Marlon Husband.