Politieambtenaren verdacht van ernstige strafbare feiten

Twee aspirant agenten van politie, S.C. en K., zijn afgelopen woensdag op het matje geroepen en gestraft voor hun wandaden. De ene is in verzekering gesteld en de andere is nu buiten functie. Het tweetal wordt onder andere ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van rijexamenwerk. Dit werk is vervolgens doorgespeeld aan derden. Ook worden zij ervan verdacht frauduleuze handelingen te hebben gepleegd. Dagblad Suriname belde met hoofdinspecteur Amier van Onderzoek Personeelszaken (OPZ). Hij had geen commentaar op het gedrag van de twee politiemannen.
De Voorlichtingsdienst van het KPS, inspecteur Dropatie Ramkhelawan, bevestigde de aanhouding en de buitenfunctiestelling van de politieagenten. Recent zijn twee andere politiemannen, een onderinspecteur van politie S.B. en een majoor S., ook aangehouden. De rechter-commissaris heeft de aanhouding van de onderinspecteur onrechtmatig bevonden. Hij werd ervan verdacht zijn vrouw en de vriendin van zijn schoonzoon te hebben bedreigd. Ook zou hij zijn vrouw hebben mishandeld. De majoor zou zijn mindere in rang, de agente B., in haar onderbeen hebben geschoten. Ook hij is al voorgeleid. De persofficier Claudia Bruining bevestigt de beslissing van de rechter-commissaris. S.B. wordt in vrijheid gesteld en de majoor krijgt verlenging van zijn inverzekeringstelling.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: