Politieambtenaren aangevallen te Benzdorp

Twee politie ambtenaren en een politie-assistent zijn gistermiddag te Bensdorp door een groep mannen aangevallen en zwaar mishandeld. De ene politie ambtenaar heeft vermoedelijk een arm en been fractuur opgelopen; terwijl de andere politie ambtenaar onder andere een ernstig letsel heeft opgelopen aan een oog. De politie assistent heeft kneuzingen opgelopen. De drie ambtenaren waren naar het dorp gegaan om een geval van bedreiging te onderzoeken. Een plaatselijke bewoner zou een Braziliaan ernstig hebben bedreigd. Na aanhouding van de verdachte werden de politie ambtenaren door een groep plaatselijke bewoners aangevallen en mishandeld. Om weg te komen waren deze ambtenaren genoodzaakt gebruik te maken van hun vuist vuurwapens. Zij hebben schoten in de lucht afgevuurd.
Onder tussen zijn 3 verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Vijf andere verdachten zijn na verhoor heen gezonden De verdachten zijn door de politie, in nauwe samenwerking met leden van het Surinaams nationaal leger, aangehouden. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen plaats vinden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: