Waterkant verliest steeds meer toeristische waarde

Omstreeks 11 uur in de ochtend. Een man is zo dronken dat hij in slaap is gevallen op één van de bankjes. Even verderop, buiten beeld, staat een vrouw te praten met een man terwijl ze een  slok neemt uit een fles Marienburg Rum (palm)
Omstreeks 11 uur in de ochtend. Een man is zo dronken dat hij in slaap is gevallen op één van de bankjes. Even verderop, buiten beeld, staat een vrouw te praten met een man terwijl ze een slok neemt uit een fles Marienburg Rum (palm)
Bloedige aanval met Djogo
Maandagavond werd de Waterkant opgeschrikt toen een aldaar aanwezige toerist zonder enige reden werd aangevallen. Volgens een ooggetuige zat het slachtoffer rustig een biertje te drinken op het terras. “Zijn aansteker viel op de grond. Toen hij dat wilde oppakken, viel die man hem ineens aan. Hij pakte twee lege djogo’s uit de kratten die naast het kraampje stonden en sloeg hem ineens in zijn gezicht. Hij had gelijk verwondingen op zijn voorhoofd en zijn wang.” Vervolgens pakte de dader heel rustig nog twee flessen en wilde verder gaan met het bewerken van het slachtoffer. “Toen sprong iemand van ons groepje ertussen. Voor de rest deed niemand wat.”
Sampie has returned
De politie werd gebeld maar die kon er, volgens de getuige, wegens een dienstwisseling pas na 20 minuten zijn. De dader werd opgepakt en meegenomen naar het bureau waar de ooggetuige later ook een verklaring heeft afgelegd. Een andere getuige vertelt dat de dader waarschijnlijk psychisch niet in orde was. “Hij schreeuwde dat de toerist niks hier te zoeken had, dat het niet zijn land was. Daarna spreidde hij zijn armen en schreeuwde dat hij Sampie was en dat hij was teruggekomen.” Volgens een derde ooggetuige is het niet de eerste keer dat deze man zich heeft misdragen aan de Waterkant.
Geen toeristische waarde
De Waterkant is opgeknapt om toeristen te trekken maar lijkt niet veilig te zijn. Dat de lege Parbo-flessen in het openbaar worden bewaard, draagt daar niet aan bij gezien de gebeurtenis waarbij deze in het gezicht van een onschuldige toerist zijn kapotgeslagen. Daarnaast is het een plek waar vooral veel dronkenlappen lijken te vertoeven, van de vroege ochtend tot de late avond, en heeft het zijn toeristische waarde verloren. Toeristen word eigenlijk ook geadviseerd zich niet in het gedeelte te begeven waar de units gevestigd zijn en ook de lokale bevolking lijkt het gedeelte te ontwijken en liever te vertoeven in het nieuwe wandelgedeelte aan de zijde van het Fort Zeelandia en De Nationale Assemblee.
Aandacht van de politie
Volgens Dropatie Ramkhelawan van Voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname is niet alleen de veiligheid van de toeristen, maar ook van de lokale bevolking onder de politieaandacht. “We zijn hier echt mee bezig en ik wil dat echt benadrukken want wij willen niet dat mensen het gevoel hebben dat wij ze zijn vergeten of in de steek laten. Het heeft echt de aandacht van de politie.” Volgens de persvoorlichter zal er worden ingespeeld op het toeristische seizoen en de planning van de politie worden aangepast.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: