Gajadien: “Ontwikkelingsklok loopt tegenwoordig achteruit”

Ontwikkelingsklok loopt tegenwoordig achteruitDe parlementariërs Radjkoemar Randjietsingh en Asiskumar Gajadien van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zijn van mening dat de huidige regering onder leiding van president Desi Bouterse, ‘Suriname naar de verdoemenis leidt’. Zij noemden bij een politieke bijeenkomst van de VHP in ressort Houttuin/Wanica op vrijdagavond 25 oktober corruptie, een ondeugdelijk veiligheidsbeleid, economische achteruitgang en de afbouw van onderwijstransport voor districtskinderen als voorbeelden van een falend beleid.
“Ik zal refereren aan een collega-parlementariër die op het podium van een grote politieke partij heeft gezegd dat de klok van de ontwikkeling van het land stil stond tijdens de Nieuw Front-regering, maar ik kan u zeggen, nu loopt die horloge achteruit”, zegt Gajadien. Het parlementslid is van mening dat de regering een verspillend en corruptiestimulerend beleid uitvoert. Minister Edward Belfort zou met zijn beleid, waarbij criminelen worden opgeroepen en wordt geïntervenieerd in korpsen, geen veiligheid kunnen garanderen. “De VHP heeft kader en wij zullen met zonne-energie en moderne technologie ervoor zorg dragen dat die klok goed blijft lopen. Wij gaan zorgen voor een gezonde samenleving, zonder criminaliteit met goede onderwijsmogelijkheden”, zegt Gajadien.
Randjietsingh vindt het erg dat de regering het onderwijstransport voor districtskinderen zal afbouwen, terwijl aan de andere kant wel voldoende geld is voor het kopen van een Cadillac van SRD 1.2 miljoen. De VHP-parlementariër kan zich ook niet terugvinden in het beleid naar de rijstsector toe. Hij is het niet mee eens dat Suriname de deur voor Nederland dichthoudt, omdat toerisme vanuit Nederland miljoenen oplevert. “De regering heeft gezorgd voor 25% armoede. Ik heb het Algemeen Bureau voor de Statistiek en de universiteit dat laten uitreken en ik kan u nu al zeggen dat de regering in 2014 50% meer zal uitgeven vergeleken met de inkomsten. Zo gaan wij naar de afgrond”, aldus Randjietsingh.
VHP-exponent Dayanand Dwarka wees Houttuin erop dat de beloofde moderne Highway en de grensbruggen niet van de grond zijn gekomen. “De armoede grijpt om zich heen. De regering heeft gezien dat het niet is gelukt de beloften waar te maken, dus nu komen zij met een sociaal programma, maar dat is alleen bedoeld om de verkiezingen te winnen. Zij doen het niet om de welvaart en welzijn van het land, dus trapt u er niet in”, waarschuwde Dwarka. De VHP-toppers zijn allen van mening dat een regering met participatie van de VHP het beter zal doen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: