Man ingesloten wegens kindermishandeling

De buurvrouw van de verdachte Armando R. (49) verklaarde gisteren op de zitting dat haar buurman een 3-jarig meisje voor oppas bij haar bracht. Het meisje zou ongeveer twee weken bij de vrouw zijn ondergebracht. Elke dag klaagde zij dat haar oom haar had geslagen. De buurvrouw vroeg haar waar oom Armando haar zou hebben geslagen. Op beide handen van de peuter zag je littekens, zei de buurvrouw. Dit gezien te hebben, sprak zij de buurman aan. Armando gaf aan dat het kind hardhorend en stout zou zijn.
Op een dag werd het meisje huilend bij de buurvrouw afgezet door haar oom. De getuige vroeg het meisje wat er aan de hand was. Het kind gaf aan dat zij pijn had. Zij had letsels aan haar hoofd, gelaat, armen en benen. Een andere buurvrouw die op de hoogte zou zijn van de mishandeling kwam bij de buurvrouw en zag ook de letsels. De zaak belandde bij de politie. Armando werd als verdachte aangemerkt en aangehouden. Hij geeft een lezing op dat hij met dat kind van de brommer was gevallen.
De buurvrouw werd geconfronteerd met deze verklaring van de verdachte. Zij gaf aan dat zij dat niets gezien had en dat zij daarop niets te zeggen had. Zij maakte wel duidelijk dat haar buurman Armando haar had gevraagd om bij de politie te verklaren dat het kind van de bromfiets was gevallen. Dit had de buurvrouw precies zo bij de politie verklaard. De verdachte ontkende. Advocaat Robby Dens staat de verdachte juridisch bij. Hij heeft behoefte om enkele getuigen, onder wie de vrouw van Ruben, te horen. Kantonrechter Marie Mettendaf verdaagde de behandeling van deze zaak naar 7 november. Ruben blijft gevangen gehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: