CHS zal bewilligingsprocedure Pigot inzetten

‘Conform de lijst van gekozen kandidaten zal Hesdy Pigot door opschuiving inderdaad de plaats van Ronald Venetiaan moeten innemen, als hij daartoe bewilligt.’ Dit zegt voorzitter Lothar Boksteen van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Als het besluit van Venetiaan door DNA-voorzitter Jennifer Simons is geformaliseerd, wordt het CHS daarna middels een schrijven officieel in kennis gesteld hierover. ‘Het CHS zal dan aanwijzen wie de opengevallen plaats invult’, zegt Boksteen. Het CHS stuurt vervolgens via De Nationale Assemblee (DNA) een bewilligingsbrief naar Pigot. De voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo en de DNA worden daarna verwittigd over de bewilliging. Als deze procedure is afgerond, kan het parlement overgaan tot toelating van Pigot. ‘Er is geen termijn verbonden aan dit traject, maar het is begrijpelijk dat dit zo snel mogelijk afgehandeld wordt’, zegt Boksteen.
Venetiaan wordt de vierde gekozen kandidaat voor deze regeerperiode die zijn plek in het parlement afstaat aan degene die hem opvolgt. Desi Bouterse, die het presidentschap aanvaardde, stond zijn plek in DNA af. De opengevallen plek werd door middel van opschuiving ingevuld door Henk Ramnandanlal (Palu) die als nummer 9 geplaatst was op de Megacombinatie-kandidatenlijst. De opengevallen plek van PL-assembleelid Raymond Sapoen, die het ministerschap (Minov) op zich nam, werd ingevuld door partijgenoot Martha Djojoseparto. Ramnadanlal en Djojoseparto zijn op 20 september 2010 toegetreden tot het college. Rabin Parmessar, die een maand geleden benoemd werd tot minister van Openbare Werken, werd op 30 juli officieel opgevolgd door Joan Dogojo. Zij was als tiende geplaatst op de Megacombinatie-lijst. Hesdy Pigot was als nummer 9 geplaatst op de NF-kandidatenlijst van 2010.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: