Suriname Jazz Festival van start

Gisteren ging het Suriname Jazz Festival (SJF) van start met een mega Jamsessie bij Unkies House of Blues. Aan deze sessie deden alle artiesten mee die uitgenodigd zijn voor het SJF. Het festival duurt vijf dagen en heeft als doel de jazzmuziek bekender te maken bij een groter publiek.
Rosita Leeflang doet de PR van het festival en is er al drie jaar nauw bij het productieproces betrokken. ‘Het festival is gratis. En dat willen we zo houden, zodat er zoveel mogelijk mensen komen en kennis kunnen maken met deze stroming binnen de muziek.’
Jongerendag
Er is ook een speciale dag voor jongeren. ‘We hebben gemerkt dat veel jongeren interesse hebben in een muziekstudie in het buitenland. Zo kunnen ze in contact komen met buitenlandse artiesten. We hebben bijvoorbeeld ook de groep ‘Bruut’! Die hebben op het conservatorium gezeten. Zo kunnen de jongeren vragen stellen en een indruk krijgen van hoe dat er aan toe gaat bij zo een studie.’
Kaseko-jazz
Het doel van SJF is dat het Suriname Jazz Festival net zo groot wordt als de Jazz Festivals in het buitenland. ‘Het zou mooi zijn als mensen naar Suriname kwamen voor dit festival. Binnen de jazz heb je diverse stromingen. Je hebt slow jazz, modern jazz, R&B jazz. En wij hebben in Suriname onze eigen kaseko-jazz. Deze jazz-vorm is uniek voor ons land en het is ons streven te zorgen dat men het in het buitenland ook leert kennen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: