Getuigen gehoord in aanrijdingszaak met dodelijke afloop

De aanrijdingzaak met dodelijke afloop, waarbij de 20-jarige Dianti Linger op 21 juni 2012 op een heel trieste wijze om het leven kwam, stond gisteren op de rol. Linger zat als duo op een bromfiets, welke werd aangereden door een personenauto aan de Sophia’s Lustweg. De bromfietsbestuurder M. liep een armfractuur op. Het slachtoffer Linger belandde in een trens en raakte haar rechterbeen kwijt. Enige tijd na de aanrijding meldde de 23-jarige R.J. zich aan bij de politie en verklaarde dat zij en haar vriend, dus de verdachte S.D., in de auto waren. Zij beweerde dat het voertuig door haar werd bestuurd. Echter hebben getuigen verklaard dat de verdachte S.D. achter het stuur zat. In eerste instantie werd de vrouw in verzekering gesteld. Later kwam zij terug op haar verklaring en gaf aan dat de vriend de auto bestuurde.
De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs en bovendien verkeerde hij onder invloed van alcohol. In deze zaak werden twee politiemannen gehoord. De eerste, een brigadier van politie, verklaarde dat het inderdaad zo is dat de vrouw de schuld op zich had genomen. De verdachte S.D. verklaarde bij de politie dat hij voor een kuil op het wegdek was uitgeweken en zodoende kwam hij op de andere rijhelft terecht, met als gevolg de fatale aanrijding. De verdachte zou ook hebben verklaard dat hij met een snelheid van 100 tot 110 km per uur zou hebben gereden. Dit alleen omdat hij zijn vrouw wilde redden. Zijn vrouw was naar de winkel. Op een gegeven moment belde zij de verdachte op en gaf door dat zij achtervolgd werd door iemand. De verdachte bouwde zijn snelheid op om bij zijn geliefde te zijn. Linger overleed ter plekke, terwijl de bromfietser M. de aanrijding heeft overleefd. Kantonrechter Danielle Karamatali stelde de verdere behandeling van deze zaak uit tot 14 november. De verdachte S.D. blijft achter slot en grendel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!