Keshopersad Gangaram Panday nieuwe voorzitter SVB Tuchtcollege

7 TuchtcollegeDe Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft afgelopen weekend haar nieuw Tuchtcollege geinstalleerd. Keshopersad Gangaram Panday is de nieuwe voorzitter en vervangt hiermee Karel Zeefuik op deze post. Gangaram Panday die ook secretaris was van Randjiet Boys, heeft per 1 september bedankt in deze functie. Van het oud college keert alleen John Muntslag terug. Hij is thans het oudste lid en zal dan bij afwezigheid van de voorzitter hem waarnemen. John Hoft keert evenals Zeefuik ook niet terug. Verder hebben zitting in het Tuchtcollege Wendy Derveld, Rabindernath Boejhawan en Ruben Peiter.
Volgens nieuwbakken voorzitter Gangaram Panday zal de zittingen net als vroeger des woensdags gehouden worden. De aanvangstijd is 18.30 uur en de nieuwe lokatie wordt de vergaderzaal van het Emile de Lafuente Sportcomplex. Intussen heeft het college intern al vergaderd. Derveld is aangewezen als secretaris en Boejhawan als eiser. Verder zijn de problemen waarmee het vorig college te kampen had, ook besproken. Met de scheidsrechterscommissie is ook gesproken en is overeengekomen dat de rapporten van de arbiters in het vervolg aangepast worden en de gepleegde overtredingen uitgebreider beschreven moeten worden. Volgens de Fifa is de aanwezigheid van een scheidsrechter op een zitting niet verplicht. Het college hoeft dan ook geen arbiter te verwachten.
De minimale boete bedraagt SRD 25 en de maximale SRD 200. Het Tuchtcollege zal ook een voorstel doen aan het hoofdbestuur voor eventuele aanpassing. Volgens Gangaram Panday zal er gewerkt worden naar uniforme straffen voor gelijksoortige overtredingen. De vergaderingen zullen kort en zakelijk gehouden worden, waardoor getuigen en anderen niet ontmoedigd raken om op de zittingen te verschijnen. Gangaram Panday geeft bij deze ook mee dat volgens het tuchtreglement spelers na een directe rode kaart verplicht zijn bij de eerstvolgende zitting aan te melden, ook al zijn ze niet opgeroepen. ‘Straffen is geen doel van ons, maar een middel om spelers te dwingen om ten allen tijde sportief te zijn.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: