EBS integreert nieuwe opwekcentrale met bestaand netwerk

De Energiebedrijven Suriname zal op zondag 27 oktober aanstaande haar nieuwe centrale op het voormalig BEM terrein integreren met het bestaande elektriciteitsnetwerk. Om deze werkzaamheden succesvol af te ronden moet de EBS de schakelinstallaties uitbreiden en de oude centrale aan de Saramaccastraat tijdelijk uit bedrijf halen. Het gevolg is dat enkele buurten, voor een groot deel in Paramaribo Noord, voor enkele uren verstoken zijn van elektrische energie. De geplande werkzaamheden bestrijken een tijdspanne van 8.00 uur ’s morgens tot en met 16. 00 uur ’s middag. Het gaat om het volgend gebied:
A. Van Ostadestraat, Dubrustraat, Bellinstraat, Aidastraat, Mozartstraat, Carussostraat, Anamoestraat, George Deelstraat, Harry Jongboistraat, George Grimmerstraat, Leo Heinemanstraat, Verl. Princessestraat, Gongrijpstraat, Gedeelte Van Ringweg Zuid Tussen De Mozartstraat En De Nw Charlesburgweg, Nengrekopoestraat, Vredisstraat, Chopinstraat, Ravelstraat, Wilhelminastraat, Mahonylaan, Wicherstraat, Hofstede Crullaan, Crommelin, Hj De Vriesstraat, Hd. Benjaminstraat, Axwijkstraat, Rikkenstraat, Van Roosmalenstraat, Hajariestraat, Plutostraat, Atlasstraat, Jamaludinstraat, Achillesstraat, Gijsbertusstraat, Citruslaan, Alexander Samuelstraat Florastraat, Tourtonnelaan, Schietbaanweg, Orionstraat, St. Jozefstraat, Masonstraat, Citruslaan, Axwijkstraat, Jansteenstraat, Celciusstraat en alle zijwegen die behoren tot deze gebieden.
De EBS stelt alles in het werk om dit ongerief zo snel op te lossen. Het koppelen van de nieuwe opwekunits is een noodzakelijke stap om de totale gemeenschap van duurzame en betrouwbare energie te voorzien. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, zal de EBS begin 2014 een additioneel vermogen van 63 Mw. toevoegen aan het bestaande netwerk. Dit betekent dat voor de komende twee jaar de stroomvoorziening gegarandeerd is. EBS gaat van een vermogenstekort naar een gegarandeerd vermogensoverschot.

error: Kopiëren mag niet!