EBS opent CTSS in stijl

De Energie Bedrijven Suriname heeft de 26ste editie van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven in stijl geopend. EBS won vrijdagavond niet alleen drie van de vijf onderdelen maar zag ook kans gelijk drie records aan diggelen te slaan.
De avond begon traditioneel met zijn bijbehorende ceremonies: het volkslied werd gezongen door Annemarie Sanches, de vlaggen van de diverse bedrijven werden gehezen, de financiele directeur van Staatsolie, Iwan Poerschke hield een toespraak, er werd een minuut stilte in acht genomen voor onder andere SZF-er Lloyd Banel en na het loslaten van 25 helium ballonnen was het eindelijk tijd voor de hoofschotel van de avond.
En daar was er een hoofdrol voor EBS weggelegd. Jean Olfers zwom in de eerste serie van de dames 50 meter schoolslag direct onder het record van Sandel, gezwommen in 1988. Olfers klokte 43.01 terwijl Sandel toen 44.62 noteerde. In de finale ging Olfers zelfs sneller, het resultaat: 42.85. Bij de heren verdedigde Rodney Griffin van Staatsolie zijn titel succesvol door 36.60 te zwemmen.
Op het onderdeel 50 meter vrijeslag volgde Niquel Biekram het voorbeeld van zijn collega. De EBS-er evenaarde het record van Tjin A Tam (DSB/Assuria, 26.25 in 2006) in de voorronde en stelde die gelijk scherper in de finale door de klok bij 26.19 te doen stoppen. Audrey Bakrude van de National Carrier was voor het tweede jaar op rij de snelste bij de dames en klokte 32.14.
In de 4×50 meter gemengd estafette sloot EBS de avond gepast af. Het record van Staatsolie, 2:09.38, werd verscherpt naar 2:03.36 en hiermee was de tweede zwemtitel op rij van EBS een feit.
Eindrangschikking: 1.EBS; 2. CBvS; 3. Staatsolie; 4. SZF; 5. SLM; 6. Fernandes Group; 7. IAM Gold; 8. Telesur.*.

error: Kopiëren mag niet!