Vlotte openingsceremonie en eerste winst voor volleybalmeisjes van Suriname

DSCF7671De 2e fase van de Interguyanese Spelen is vandaag in de Ismay van Wilgen sporthal van start gegaan. De ministers van Sport – en Jeugdzaken en zijn collega van Onderwijs en Volksontwikkeling waren evenals de ambassadeurs van Guyana, Frans Guyana en Cuba alsook de directeuren van Sport, Jeugd en Buitenlandse zaken aanwezig om het officieel gedeelte mee te maken.
Alle sprekers gingen even terug in de geschiedenis van de Spelen om aan te geven dat deze scholieren sportactiviteit een belangrijk onderdeel vormt van de sportontwikkeling in de participerende landen. Zij vonden het verder jammer dat Frans Guyana er (weer) niet bij is en riepen de vertegenwoordigers van de franse ambassade hier te lande op, om er alles aan te doen dat ons oosterbuurland er vanaf het volgend jaar er weer bij is.
Behalve de toespraken werden op plechtige wijze de vlaggen van beide landen onder het afspelen van de respectieve volksliederen gehesen. Er was ook een demonstratie van de pas opgerichte taekwondoschool Joshua Warriors onder leiding van sensei Rodney Wijnaldum.
Na het officieel gedeelte is de eerste meisjes volleybalwedstrijd bij de meisjes gespeeld. Na een aarzelend begin van Suriname werd na een 2 – 0 achterstand in de eerste set de angst weggespoeld en konden de surinaamse meisjes na het herstel de wedstrijd winnen met 3 – 0 (25 – 6/ 25 – 7 en 25 – 6). De 2e wedstrijd tussen deze onder 19 jaar scholieren van Suriname en Guyana wordt zondag 20 oktober a.s. gespeeld in de Ismay van Wilgen sporthal.
De jongens van beide landen bekampen elkaar op dit moment op het onderdeel volleybal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: