Dronken bestuurder krijgt 8 weken celstraf

De verdachte, Lekhram Vishalkoemar, kreeg gisteren een celstraf opgelegd van 8 weken. Hij veroorzaakte op 19 mei 2013 een verkeersongeval, waarbij hij een verkeersbord omver sloeg, een EBS-paal sneed en uiteindelijk in een trens terechtkwam. Hij maakte een te grote bocht en verloor controle over het stuur. Toen de politie erbij kwam, merkte die op dat de overtreder naar alcohol rook. De verdachte moest een blaastest doen, waaruit bleek dat Lekhram een promillage van 860 microgram had. Toen de politie hem vroeg waar hij vandaag kwam, wist hij niets. Pas toen hij ontnuchterd was, vertelde hij dat hij naar een winkel was. Hij vertelde ook dat hij 40-50 km per uur reed en dat hij een blik Heineken op had. Lakhram zei ook in de rechtszaal dat hij probeerde te remmen tijdens het beschrijven van de bocht, maar de remmen begaven het.
Advocaat Pick, die de verdachte juridisch bijstaat, zei aan de rechter dat het heel hard had geregend op die dag. De inzittenden bleven gelukkig ongedeerd. Deze verdachte was in 2009 ook al aangehouden, omdat hij ook onder invloed van alcohol een voertuig had bestuurd en een aanrijding had veroorzaakt. De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en vonniste de verdachte conform de eis van de officier. Zijn rijbevoegdheid is voor 5 jaar ingetrokken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: