Jivan Jotie kan Jong Jivan Jotie niet verrassen

Op de openingsdag van de competitie bij de Livorno Sportorganisatie (LSO), was er een interessante ontmoeting in de Eersteklasse. Semikampioen Jong Jivan Jotie kwam uit tegen promovendus Jivan Jotie, semikampioen van de Tweedeklasse. Wel is Jivan Jotie dit seizoen overgenomen door SCV 2012 van de omgeving Vredenburg. Jong Jivan Jotie begon de wedstrijd slordig en maakte veel fouten. Jivan Jotie maakte gretig gebruik hiervan en creëerde een aantal kansen. Nieuwe aanwinst Ritesh Naigi, overgekomen van Jong Rambaan, opende de score voor Jivan Jotie in de 7de minuut. Hierna kreeg Naigi nog een paar kansen, maar deze belandden niet in het doel. Enkele minuten voor rust kon Jong Jivan Jotie toch gelijkmaken via de speler Aiter-Rowel Komis. In de tweede helft speelde vermoeidheid en conditiegebrek parten bij Jivan Jotie en Jong Jivan Jotie kon hierdoor de 1-2 binnenschieten via Nitesh Jagai.
Vredenburgstar speelde beter dan AS Highwaystar, maar kon het veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten. Slechts 1 keer kon Iwan Ave de Highwaystar-goalie Tun Malaha verslaan. Highwaystar daarentegen kreeg goede kansen om de stand gelijk te maken. Vooral Kisje Kedar die een levensgrote kans kreeg, maar zijn inzet werd door een tegenstander voor het doel geblokkeerd. Bij Highwaystar kreeg Astrando Meerzorg in de 66ste minuut zijn tweede gele kaart. FC ADO had weinig moeite met promovendus Caravan 2010. Na een 2-0 ruststand werd met 3-1 gewonnen. Marcelo Triesie, Ashwienkoemar Soekhoe en Renhjo Kanie scoorden voor ADO. Bij Caravan 2010 kwam de goal van Wishaal Parmessardien. Rood (2x geel) kreeg Ronald Acton van Caravan 2010 in de 73ste minuut. In de wedstrijd Cruzeiro – Welgedacht C vielen er 10 doelpunten. SV Welgedacht C won met 8-2. De goals van de winnaar kwamen van Urvan Bree, Djino de Switt, Cesar Doekoe, Vilajet Goelamnabie (2x), Lorenzo Lamafoe en Sarvaino Pinas (2x). Bij Cruzeiro kwamen de doelpunten van Roxanno Martosoekatmo en Charel Singodikromo.