Petities.nl ook in .sr?

Petities.nl is een stichting met dezelfde naam die het via de betreffende website gemakkelijker wil maken voor Nederlanders om een petitie te starten en ook te ondertekenen. Op de site zijn er diverse petities te vinden zoals ‘ Weg Met Zwarte Piet’ omtrent het vraagstuk of Zwarte Piet nou moet blijven of niet. Of dat hij zwart is als roet of zwart van roet?
Men kan precies volgen hoeveel mensen de petitie digitaal hebben ondertekend. Al meerdere malen zijn in Nederland diverse acties ondernomen waarbij het volk zijn stem via het internet heeft laten horen. Het gebruikersgemak zorgt ervoor dat het veel navolging vindt. Men hoeft alleen maar naam en e-mailadres in te vullen en kan er zelfs voor kiezen anoniem te ondertekenen.
Weg met monopolie SLM en KLM
Een van de nieuwste petities betreft de monopoliepositie van de KLM en de SLM waarbij de tarieven voor tickets kunstmatig hoog worden gehouden. Op de site kan men deze petitie ondertekenen waarin gevraagd word om een betaalbare prijs zodat de kwantiteit toe zal nemen. Het voorstel is in het laagseizoen tickets aan te bieden voor Euro 399 en in het hoogseizoen tot maximaal Euro 599. Deze petitie zal dan worden ingediend namens het Nederlandse en het Surinaamse volk. Op de site is te zien dat momenteel ruim 2.700 mensen hebben getekend, in verschillende steden in Nederland maar ook in Paramaribo. Wie zijn stem wil uitbrengen, kan kijken op www.petities.nl
Wie weet kan niet alleen de petitie, maar het hele concept navolging vinden in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!