Internationaal toernooi U-14 zaalvoetbalselectie afgelast

De Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) is afgelopen maandag onaangenaam verrast met de mededeling van de organisatie van het Pan-Amerikaans Futsal Toernooi voor spelers onder de 14 jaar dat vanwege politieke redenen de veiligheid tijdens het toernooi niet gegarandeerd kan worden. De Futsal Federatie van Venezuela heeft daarop voorgesteld om het toernooi uit te stellen naar begin 2014. De Surinaamse selectie die reeds maanden in voorbereiding was en kosten nog moeite heeft gespaard, is door dit nieuws uiteraard enorm teleurgesteld. De SZVB, ouders en bovenal de spelers hebben zich bijzonder ingezet voor dit meetmoment.
De SZVB heeft inmiddels het voorstel gedaan om het U-14 Pan-Amerikaans Futsal Toernooi naar Suriname te verplaatsen. ‘Wij zijn in afwachting op antwoord van de diverse landen. Hoe dan ook zal de U-14 selectie in tact blijven en zullen de trainingen gecontinueerd worden. Er zal tevens worden uitgekeken naar andere mogelijkheden om deze zeer getalenteerde groep buitenlandse ervaring te laten opdoen.’ De SZVB dankt een ieder voor de ondersteuning die hij heeft mogen ontvangen de afgelopen maanden.

error: Kopiëren mag niet!