Betalingsachterstanden en geen transparantie oorzaak ontslag Wijnerman

Het officieel persbericht in verband met het ontslag van minister Adelien Wijnerman van Financien
Het officieel persbericht in verband met het ontslag van minister Adelien Wijnerman van Financien
Het trage verloop van betalingsverplichtingen van de Staat aan derden. De administratieve onoverzichtelijkheid en geen transparantie van de financiële administratie. Het ontbreken van effectieve communicatie met belanghebbenden, zoals dienstverleners. Dit zijn de drie voornaamste redenen van president Desi Bouterse om Financienminister Adelien Wijnerman te vragen haar portefeuille ter beschikking te stellen. Wijnerman zelf verving in 2011 Wonnie Boedhoe, die toen om persoonlijke redenen zelf ontslag nam. Wijnerman was al jaren directeur op het ministerie. Ook onder de regering Venetiaan. Met Wijnerman heeft Bouterse al drie vrouwelijke ministers de laan uitgestuurd. Eerder was dat Minov-minister Shirley Sitaldin.

error: Kopiëren mag niet!