Afvloeiingscontracten voor arbeiders Coermotibo

De dienst Arbeidsinspectie is met contractor Fix-it overeengekomen dat de ontslagen arbeiders een afvloeiingscontract krijgen. Als de arbeiders zulks weigeren, zal Fix-it ontslagvergunning aanvragen. AC/Abop-parlementariër Marinus Bee zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat het gaat om een groep van 20 arbeiders, werkzaam in de Suralco Coermotibo-mijn te Moengo die de laan zijn uitgestuurd. ‘ATM en Fix-it zijn eind vorige week na diverse gesprekken gekomen tot dit resultaat’, zegt Bee. De parlementariër maakte eind augustus gewag van tumult onder de mijnarbeiders nadat de dienstbetrekking met enkele van hen was beëindigd door de contractor. De overige 200 mijnarbeiders vrezen dat hen hetzelfde lot te wachten staat. Bee die de bemiddelingspoging met Arbeidsinspectie en de contractor ondernam, zegt dat de 20 arbeiders nu moeten beslissen of ze akkoord gaan met de afvloeiingsregeling. De arbeiders zouden hun besluit deze week kenbaar maken.

error: Kopiëren mag niet!