Coming Out @ Meerzorg

Vrijwilligster Anita Karto terwijl zij informatie verstrekt aan het publiek
Vrijwilligster Anita Karto terwijl zij informatie verstrekt aan het publiek
Afgelopen zaterdag heeft het LGBT-platform op het Veerplein te Meerzorg gestaan ter ere van de Coming Out Week 2013. Het platform was aanwezig in een stand waar mensen informatie konden verkrijgen over alles wat te maken heeft met homoseksualiteit, maar ook seksualiteit in het algemeen.
Anita Karto, een van de vrijwilligers bij het LGBT-platform, deelde flyers uit en gaf informatie aan het publiek. Vol overtuiging bracht zij haar boodschap over seksuele diversiteit en acceptatie, maar ook over voorbehoedsmiddelen. ‘Het gaat om diversiteit in seksualiteit. Dat wil zeggen dat je hetero kan zijn, of homo, of transgender, of biseksueel. Dat betekent dat je van mannen kan houden, maar ook van vrouwen. Ja, dat kan.’ Er werden ook condooms uitgedeeld, waarbij mw.Karto ook het belang van ‘safe seks’ benadrukte. ‘Je kunt ze daar bij de stand halen. Maar als je dat niet wilt, kom ik ze zelf brengen. Zolang je maar niet tegen me zegt dat je ze niet gebruikt. Beter luister je naar me. Je vriendin of vriend kan je beste mattie zijn, maar je weet nooit wat mensen verder doen.’
Terwijl Karto verder gaat met het uitdelen van flyers beginnen de heren onderling te praten. ‘Ik werkte samen met een homo. En we maakten altijd grapjes over hem. Mijn baas heeft mij toen bij zich geroepen en gevraagd waarom ik dat deed en dat ik ermee moest stoppen. Hij vroeg me wat ik zou doen als het mijn broer was, of mijn kind. Het heeft me wel aan het denken gezet. En ik ben echt wel veranderd in mijn mening. Daarom vind ik het goed wat zij doet. En ik heb nu zoiets van ieder zijn ding en ik accepteer de mensen zoals ze zijn.’ De mannen knikken instemmend. ‘Weet je, dat soort mensen zijn eigenlijk mensen die je eerder zullen helpen als je in nood bent’, zeggen ze tegen elkaar. Het lijkt erop dat het werk van Anita en de andere vrijwilligers van het LGBT-platform succesvol is geweest. Er zijn namelijk ontzettend veel flyers uitgedeeld, maar er is er geen een teruggevonden op het Veerplein.

error: Kopiëren mag niet!