Jofewa oogst veel lof op Curaçao

1 Jofewa 1
1 Jofewa 2De damvereniging van de Jongerenfederatie Wanica (Jofewa) vertoefde afgelopen week op Curaçao. Aldaar kwamen de jeugdspelers van deze federatie uit tegen leeftijdsgenoten van het eiland en ook de topdammers. Tegen de senioren onder leiding van Clifton Agatha deed de Surinaamse jeugd het niet onverdienstelijk. Pawan Basdewsing won van Antonio Julius, Shieroman Dwarka speelde remise tegen Derek Vrutaal, Henk Sacco verloor van Kelvin Brooks, Manish Dwarka won van Jesus Marie. Hierdoor won Suriname de landenontmoeting van Curaçao met 5-3.
Op vrijdag 4 oktober was de consul generaal Delano Braam van Suriname aanwezig waar de jeugdigen van Suriname tegen de jeugdigen van Curaçao speelden. Manish Dwarka speelde simultaan tegen 7 spelers en won ze allemaal. Henk Sacco speelde tegen vijf spelers simultaan en had binnen 15 minuten alle vijf jeugdigen verslagen. Pawan Basdewsing speelde ook met 6 kinderen en hij won alle 6 wedstrijden binnen een half uur.
Hierna speelde de nationale kampioen van Curaçao, J. Wolf, een simultaanseance tegen 3 dammers van Jofewa. Wolf kreeg het heel moeilijk van Dwarka, Sacco en Basdewsing. Na ander half uur behaalde Dwarka een remise, een kwartier hierna verloor Sacco na een kleine fout. De 11-jarige Basdewsing stal de show door van de nationale kampioen van Curaçao te winnen.

error: Kopiëren mag niet!