Boze Nain richt eigen politieke partij op

Waldi Nain heeft de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) opgericht. Hij heeft dit gedaan, omdat er beslag is gelegd op zijn salaris en huis. Nain zegt dat hij samen met PL-topper Paul Somohardjo stichting Pendawa Lima oprichtte in 1995. Besloten werd om een pand aan de Daniel Coutinhostraat/hoek Gemenenelandsweg te kopen voor NF 200.000 toen. Er is NF 20.000 betaald. Na zeventien jaar krijgt Nain een deurwaardersexploot waarbij zijn salaris is geblokkeerd en beslag is gelegd op zijn huis.
Nain zegt dat hij niet van plan was dit openbaar te maken, maar uiteindelijk moet hij het doen. Hij heeft met Somohardjo gesproken over het probleem, maar een oplossing is uitgebleven. Volgens Nain ging hij ervan uit dat er betaald werd. Ook is hij tot de ontdekking gekomen dat de stichting nimmer is ingeschreven in het register bij Justitie en Politie. Hierdoor zijn bestuursleden hoofdelijk aansprakelijk. Nain vindt dat hij in grote problemen is geraakt door het gedrag van Somohardjo.
PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt dat Nain door derden is aangezet om een politieke partij op te richten. Volgens Somohardjo probeert Nain schade toe te brengen aan Pertjajah Luhur.
Somohardjo zegt dat ook zijn salaris als assembleelid wordt ingehouden.
Somohardjo merkt op dat het kort geding is verloren, maar de zaak in bodemgeschil zal worden behandeld.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!