SHTTC begint met trainingen voor koks

Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) begint met trainingen voor koks. Volgens SHTTC is er veel vraag naar koks in Suriname. ‘Mensen bellen nu al om te vragen als we de geslaagde koks kunnen doorverwijzen naar hun bedrijf. Na de trainingen die 8 maanden duren, krijgen de deelnemers een certificaat in handen dat nationaal erkend is. De certificaten zijn internationaal nog niet erkend.’
De SHTTC is in 2006 opgericht met als doel de toerismesector een boost te geven door middel van trainingen en cursussen. Er worden trainingen gegeven op het gebied van tour guiding, ober en barman. Ook zal worden gekeken naar de vraag uit de samenleving. De stichting is opgericht voor onbepaalde tijd door de overheid.
Het is voor de eerste keer dat SHTTC deze training voor koks verzorgt. Er zijn 8 trainingen die verzorgd worden, die 6 weken duren. De kokstraining duurt 15 maanden en kost per maand SRD 450. De vraag naar deze opleiding is heel groot. ‘Veel mensen kunnen koken, maar men wil het bewijs van hun vaardigheid en skills op papier.’
De Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre is in 2006 opgericht door inspanningen vanuit de ministeries van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) en Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Dit was een resultaat van het Suriname Integrated Tourism Development Plan (SITDP) en gefinancierd door de Europese Unie, het sectorfonds en de Surinaamse overheid.

error: Kopiëren mag niet!