Vakantieactiviteiten Stichting Claudia A

IFEr worden ook in deze grote vakantie, activiteiten georganiseerd om kinderen educatief bezig te houden. Dagblad Suriname bezocht de Stichting Claudia A en sprak met Mariska Weekers en Kesney Kramp. Weekers werkt pro Deo bij de stichting en is belast met de coördinatie van de naschoolse opvang. Weekers hield Dagblad Suriname voor dat deze activiteiten alleen in de grote vakantie gehouden worden. Het gaat dit jaar om 53 kinderen die zich hebben opgegeven. Het betreft kinderen van zowel de stichting als kinderen uit de buurt. De verschillende activiteiten die gehouden worden, zijn onder andere werken met textiel, handenarbeid en knutselen. Ook worden de kinderen op het gebied van sport beziggehouden. Het doel van deze activiteiten is om de kinderen van de straat af te houden en om hen flinker te maken in de vakantie. De activiteiten worden van 8.00’s morgens tot 13.00 uur in de middag gehouden. Het gaat om kinderen uit de buurten Saron en Abrabroki. De kosten van deze activiteiten worden gedekt door het onderdirectoraat Jeugdcentra. De leeftijden van de kinderen variëren tussen de 3 jaar en 15 jaar.
Kramp vertelde aan DBS dat deze stichting kinderen opvangt, die leven met het hiv-virus, en kinderen in nood. Kramp en nog 3 andere dames zijn huismoeder van de 30 kinderen die daar zelf wonen. Zij zegt dat de stichting financiële hulp krijgt van de overheid, maar dat het bijlange na niet genoeg is. Ook krijgen zij subsidies aan levensmiddelen. De kinderen zitten wel allemaal op school. Zij zitten onder andere op de St. Carticiusschool, Fatimaschool, Saronschool, Marciliaschool en de Noramischool. Tot nu toe vindt Kramp de Noramischool het beste, omdat de communicatie met de stichting heel goed is en de leiding van de school echt geeft om de kinderen.

error: Kopiëren mag niet!