Asra komende dagen in vergadering over DAE

Jack Uden, voorzitter van de Asra (Associatie van Reisagenten in Suriname) zegt dat er nog geen nieuwe ontwikkelingen zijn met betrekking tot de kwestie DAE. De Asra zal de komende dagen bij elkaar komen om specifiek de kwestie rond DAE te bespreken. Uden zou de gedupeerden in elk geval aanraden om een brief te schrijven en die te deponeren bij DAE, ‘want niets doen is toegeven wat zich heeft afgespeeld’. ‘Door te schrijven naar DAE blijft de maatschappij wakker en kan men nog alle kanten op.’
Dutch Antillian Express is in verband met het faillissement op Curaçao in hoger beroep gegaan. Ook de Asra staat met de rug tegen de muur. Zoals nu blijkt heeft Iata de zaak afgesloten. ‘De heren op Curaçao hebben het gevoel dat DAE weer op gang komt’, maar Uden heeft zijn twijfels erover. Uden zegt dat om soortgelijke problemen te voorkomen, ‘het nu echt tijd is om te kijken op welke wijze we invulling kunnen geven aan een waarborgsom’. ‘Op die manier kunnen we dan maatregelen treffen wanneer calamiteiten zich voordoen. Zo is er dan een fonds waarop mensen terug kunnen vallen. We gaan nooit alles kunnen dekken, maar het kan wel voor enige verlichting zorgen.’
Een ander punt is de verantwoordelijkheid die de passagier zelf moet dragen en een annuleringsverzekering moet afsluiten. ‘De reisbureaus moeten nagaan op welke manier ze een verzekeringspakket samenstellen, waar ook calamiteiten worden opgenomen.’ Het komend jaar is er WK Voetbal en nu al moeten de passagiers betalen en vroeg hun WK-kaarten kopen. Als er iets mis gaat, wordt de passagier weer de dupe hiervan.

error: Kopiëren mag niet!