Bouterse en Lackin wisten van verkoop tractoren

Badrisein Sital
Badrisein Sital
Al in 2011 wisten zowel president Desi Bouterse als de minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin dat de tractoren die als schenking door Iran aan Suriname gegeven zullen worden, ten verkoop aangeboden zullen worden. Dit maakte de coördinator van het Rijstorgaan, Badrisein Sital, vandaag bekend tijdens een belegde persconferentie. De president, Lackin en Sital zijn in het prille begin bij elkaar gekomen om de contouren vast te stellen. Hierbij maakte Sital gebruik van interne documenten als bewijslast. Hij gaf kopieën hiervan zelfs mee aan de pers. Uit een de kopieën waarin het Rijstorgaan een schrijven heeft gestuurd naar de minister van Buza blijkt duidelijk dat er sprake is van ‘koop en verkoop’ van de tractoren.
(Uitgebreid verslag in de papieren versie van Dagblad Suriname morgen)

error: Kopiëren mag niet!