Badmintonselectie haalt 3 goud in Puerto Rico

Badmintonselectie haalt 3 goud in Puerto RicoEen 18-man sterke Surinaamse badmintonselectie neemt momenteel deel aan de Carebaco International, een jeugdbadmintontoernooi in het Caribisch gebied. In het landenklassement haalde Suriname zilver, achter kampioen Puerto Rico. Hierna volgde het individuele toernooi, waarin onze jeugdigen het niet onverdienstelijk hebben gedaan: 3 goud, 6 zilver en 3 brons was de oogst. In het meisjesdubbel U-11 klasse haalde Erisa Bleau goud, terwijl het koppel Santusha Ramzan/Shemara Lindveld ook goud behaalde in het meisjesdubbel U-17. Ramzan pakte ook nog goud in het gemengd dubbel U-17 met partner Soren Opti. Zilver was er voor Erisa Bleau (U-11 meisjesenkel), Damien Kort (jongensenkel U-13), Jasha Atmodikoro/Arvind Nannan Panday (jongensdubbel U-15), Soren Opti (jongensenkel U-17) en Soren Opti/Mitch Nai Chung Tong (jongensdubbel U-17). Brons behaalden Santusha Ramzan (meisjesenkel U-17), Rughshaar Ishaak (meisjesenkel U-19) en Crystal Leefmans/Rugshaar Ishaak (damesdubbel U-19).
Betere prestaties konden worden geleverd, was het niet dat 2 jeugdspelers geen visum voor Amerika kregen en dat de 2de groep te laat arriveerde in Puerto Rico. Hierdoor heeft een aantal van de Surinaamse spelers enkele onderdelen bij de jeugd reglementair verloren. Voor 8 van de 18 spelers was het de eerste internationale deelname. Op het onderdeel mixdubbel bij de senioren raakte Crystal Leefmans geblesseerd waardoor deze wedstrijd samen met het damesdubbelspel in de U-19 klasse moest worden opgegeven.
De Surinaamse ploeg keert op 17 september terug en de spelers zullen zich klaarmaken voor de Nationale Jeugdkampioenschappen, de Nationale Kampioenschappen en het Suriname Internationaal Toernooi.

error: Kopiëren mag niet!