EBS betreurt aanrijding bromfietser met fatale afloop

De NV Energiebedrijven Suriname betreurt het voorval van een bromfietser die het leven liet nadat hij tegen een doorgesneden huisaansluitingskabel aanreed. Het nieuws kwam als een schok aan bij de EBS. Ons medeleven gaat uit naar de familie van de overleden bromfietser. Op 10 september 2013 tegen 04.13 uur kreeg de klantcontactcenter van de EBS van de politie meldkamer 115, de melding dat een bromfietser tegen een stroomkabel was aangereden. Het ongeluk deed zich voor aan de Indira Ghandiweg ter hoogte van De Nieuwe Grondweg. De storingslijnploeg arriveerde tegen 04.50 op de plek.
Uit plaatselijke observatie en intern onderzoek van de EBS kwamen de volgende feiten aan het licht.
1. Niet een, maar twee kabels hingen laag boven de grond.
2. De twee kabeltrekkers van de huisaansluitkabels waren gesneden.
3. De stroomtoevoer van de huisbewoner verzwakte enkele seconden, maar normaliseerde terstond.
4. Niet lang na deze dip, zag de klant dat er een aantal auto’s voor zijn deur stopten.
5. Enkele minuten daarna reed de bromfietser tegen een laaghangende kabel aan.
6. De stuk gereden netdelen zijn voor onderzoek aan de politie meegegeven.
De kabeltrekkers kunnen alleen door een forse kracht doormidden worden gesneden. Op grond van dit gegeven ontstaat het vermoeden dat de lijnen door een hoog voorbijrijdend voertuig zijn losgerukt. Dit vermoeden wordt ook door de politie van De Nieuwe Grond ondersteund. Uit het voorlopig politioneel onderzoek blijkt dat de ondersteunende kabeldelen geen metaalmoeheid vertoonden en dat waarschijnlijk een vrachtwagen met lading die niet op een correcte manier werd vervoerd, de kabel losrukte. Uit gesprekken met omstanders bleek dat vóór de fatale aanrijding een aantal auto’s aan weerszijden van de kabel waren gestopt. De bromfietser die kwam aangereden werd door de omstanders gemaand te stoppen. Deze poging mislukte.
De EBS vraagt de gemeenschap om bij ongeregeldheden met stroomkabels op de openbare weg onmiddellijk de klantcontactcenter op het nummer 175 te bellen. Wij willen de familie alsnog veel kracht en sterkte toewensen in deze moeilijke dagen en condoleren de nabestaanden. ¬

error: Kopiëren mag niet!