Finke wil internationaal doorbreken met label

Het UTR-team
Het UTR-team
Felicio Francis, meer bekend als Finke, wil met zijn eigen label internationaal doorbreken. De label genaamd UTR-records bestaat uit 4 artiesten, namelijk Orkaan, Greg, Cool H. en eigenaar Finke zelf. De afkorting UTR staat voor Uprising Studios, The Might Youth and Raytju on the Beat. De label bestaat langer dan een jaar. Hun eerste single ‘Salute for me swag’ maakte hen gelijk een hit. Toen kwamen ze uit met ‘Sekisi body’ waarvan de clip ook al is uitgebracht.
‘If na mi’ is de eerstvolgende productie waarmee UTR op de markt komt, zegt Finke. Het is een lied in de ‘Azonto’ sfeer. De single wordt samen met de clip uitgebracht midden september. Finke die ook soloprojecten doet, zegt dat zijn fans binnenkort een single van hem kunnen verwachten met Tranga Rugie en één met Cyriel, maar nu kunnen ze alvast genieten van ‘Nee toch’ in samenwerking met Baascru.
Finke, label-manager van UTR, zegt dat de label behalve muziek ook sociale projecten uitvoert. Hun eerste sociaal project was voor Stichting voor het Kind. Daar werd er voor de kinderen opgetreden en kregen ze cadeautjes. Finke geeft aan dat hij sociaal is ingesteld, vandaar hij het initiatief heeft genomen. ‘Jongeren van tehuizen of internaten kunnen moeilijk naar evenementen die worden georganiseerd, dus gaan wij als artiesten naar hen toe.’ Finke wil graag meer sociale projecten uitvoeren, maar zegt dat het met steun van het bedrijfsleven veel meer kan doen.
Finke die heel erg ambitieus is, wilt ook graag films produceren, een eigen reclamebureau opzetten en een eigen product op de markt brengen, evenementen organiseren en internationaal gaan met de label. Finke is van mening dat Surinaamse artiesten niet worden gewaardeerd, vooral niet door de showorganisatoren. Als voorbeeld gaf Finke aan dat er in reclamespotjes wordt aangegeven dat de label gaat optreden, terwijl dat helemaal niet zo is. Het geld dat artiesten verdienen door middel van hun muziek is meer snoepgeld en kan een groot deel hiervan niet leven. Daarom kan je niet fulltime artiest zijn, je moet ook andere inkomsten hebben, zegt Finke. Hij wil graag zijn hobby tot zijn werk maken en daarvan leven.
Finke is dit school jaar geslaagd van de Technische School en gaat nu naar Amto. Gezien de vele ambities die hij heeft in ondernemen kwam hij tot de conclusie dat scholing noodzakelijk was. Finke gaf aan dat zijn artiestenleven moeilijk is te combineren met de school, maar dat is een van zijn doelen, dus gaat hij ervoor en is opgeven geen optie.
Voorbeeldfiguren voor Finke zijn Koyeba, omdat hij al jaren on top zit, Michael Deira, omdat hij volgens Finke een goede leider voor zijn band is, Sonny Khoeblal, Guno Ravenberg en de buitenlandse artiesten Jay-Z, Akon en Diddy. Finke benadrukte wel alleen de positieve kanten van zijn idolen over te nemen.

error: Kopiëren mag niet!