Bekercompetitie Troefcallbond aangevangen

De bekercompetitie van de Surinaamse Troefcallbond (STcB) is dinsdagavond van start gegaan in Court Charity. De beker volgt na het einde van de eerste ronde van de reguliere competitie. Toppers maakte korte metten met de ploeg van Victorie 88-69. Na de 1e ronde met 4 punten achter te hebben gestaan, nam de ploeg van Toppers de leiding in de resterende 3 rondes en gaf die meer uithanden. Hoogste score Toppers Elfriede Fer – Armand Zinhagel 31 punten. Hoogste score Victorie Ronald Faverus – Richenel Irion 27 punten. Sudhar had een makkelijke kluif aan Ekta en won overduidelijk 118-66. In de 1e ronde nam Sudhar reeds een voorsprong van 15 punten, die in de 2e ronde werd verruimd naar 38 punten, dankzij een baunie die het Sudhar Koppel Kalpoe – Suradjbali gaf aan het Ekta-koppel Marciano Sastro – Sital. Hoogste score Sudhar Kalpoe – Suradjbali 50 punten. Hoogste score Ekta Dilai – Rangai 19 punten.
SMC won in een gelijkopgaande wedstrijd van SNL 72-68. De clubs waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen duimbreed ruimte. Doordat SNL in de 1e ronde met 3 koppels aantrad, had zij een 8-0 achterstand die werd gerduceerd tot 4 punten. De voorsprong van SMC werd tot einde behouden. Hoogste score SMC A. Mahabier – Roberto Jangbahadoer 25 punten. Hoogste score SNL Somo – Comvalius 20 punten. Trekkers is de plaaggeest van Olaria, want er werd wederom van de koploper gewonnen met 89-68. Alles wat de klok sloeg was Trekkers en alles lukte. Ze won de 1e ronde met 21-14 en de 3e en 4e ronde met 23-12 en 30-11. Hoogste score Trekkers Cruden – Windzak en Linger – Belfor elk 24 punten. Hoogste score Olaria Ashwin en Max Soekhai 20 punten.
De ploegen Toppers, Sudhar en Trekkers zijn door naar de achtste finale. SNL is voorlopig de beste verliezer. Er wordt volgens het KO-systeem gespeeld. Vandaag staat op programma het duel tussen landskampioen Kampoe en warming-upkampioen Formula. Verder speelt Kolibrie – Paloeloe en De Rest – Milieubeheer. De tijs is 20.00 uur en de plaats is Court Charity aan de Burenstraat.

error: Kopiëren mag niet!