Start MOB-vakantieprojecten Prakiki en Butterfly

Het MOB is gisteren gestart met zijn vakantieprojecten. Het gaat om de groepen Prakiki en de Butterfly. De twee initiatiefnemers zijn Astrid van Niel en Marylou Kasanmoeljoredjo. Het thema dit jaar is “Verkeer en veiligheid”. Alles wat zij doen ten aanzien van taal, rekenen, expressie, muziek, sport en spel draait om dit thema. Er is gekozen voor de pupillen van het MOB omdat zij aangemeld zijn in de leeftijdsgroep tussen 6 en 7 jaar. Omdat deze groepen op de leerschool zitten, komen zij niet zo vaak bij het MOB. Vandaar dat de dames Van Niel en Kasanmoeljoredjo tot het besluit zijn gekomen om dit initiatief te nemen.
Kasanmoeljoredjo vertelde dat het thema zal worden voorgedragen door verschillende activiteiten. Zij zegt dat de leerlingen bezig zijn met onder andere verkeerslichten, die ook een onderdeel zijn van het verkeer. Dit wordt dan ook toegepast bij rekenen en taal. Het MOB is vorig jaar begonnen met dit project en ziet dat het een succes is geworden. Zelfs de ouders van de kinderen kijken er graag naar uit. Deze activiteiten worden voorlopig jaarlijks gehouden. De buitenactiviteiten omvatten de rondleiding en alle activiteiten die buiten gedaan worden bijvoorbeeld sport en spel. Rekenen- en taalvaardigheden worden binnen gedaan. Alle kinderen die aangemeld zijn, zijn onder begeleiding van het MOB zelf. Er zijn geen kinderen van buiten uit die meedoen aan de activiteiten.
Het doel van dit project is om de hiaten die de kinderen op school hebben, te signaleren. Die hebben zij vooral bij rekenvaardigheden. Zij willen hiermee erachter komen waar de knelpunten bij zo’n een pupil zitten. Het kan zijn dat het kind niet goed kan tellen of het alfabet niet kent. De kinderen moesten hun rapporten meenemen. Deze groepen variëren in leeftijd.

error: Kopiëren mag niet!