Hevige rukwinden met hagelbui te Santo Boma

1238766_571033772957716_532740845_nBewoners van het Santo Boma-gebied zijn gistermiddag rond 16.30 uur verrast door een plotselinge rukwind en een hagelbui. In de omgeving Welgedacht A-weg, Peprepinweg, Merveilleweg en politiepost Santo Boma regende en waaide het heel erg hard. Tijdens de regen vielen er kleine kristalachtige stenen naar beneden, vermoedelijk hagel. ‘Het leek eerder op kleine glasdeeltjes dan op ijs’, zegt een buurtbewoner aan Dagblad Suriname. Op verschillende plaatsen hagelde het tegelijk in dit gebied. ‘Het NCCR dat ingeschakeld werd, kon in eerste instantie niet verklaren wat het precies was’, zegt de buurtbewoner.
De hevige rukwinden veroorzaakten veel materiële schade. Een compleet dak van een grote garage van een visverwerkingsfabriek aan de Peprepinweg vloog weg, terwijl ook de zekeringkast van dit bedrijf op het erf van de buren terechtkwam. Aan de Merveilleweg raakte een boom ontworteld, terwijl dit ook het geval was aan de Welgedacht A-weg. De politiepost van Santo Boma zag enkele van haar zinkplaten wegvliegen.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: