Tante Joel Hasselbaink: ‘Joel stond altijd klaar voor een ieder’

‘Joel stond altijd klaar voor een ieder. Hij was een grote forse jongen met een klein hart, God alleen weet waarom hij naar Paramaribo moest,’ sprak de tante van Joel Hasselbaink emotioneel in gesprek met Dagblad Suriname. De 26-jarige Hasselbaink kwam zaterdagmiddag om in het verkeer nabij Boskamp. Ook een mede-inzittende overleefde het verkeersongeval niet. Twee andere mede-inzittenden moesten naar de Spoedeisende hulp afgevoerd worden voor medische behandeling. Zij verkeren niet in kritieke toestand.
Hasselbaink die een vrouw en twee kinderen van beneden 6 jaar achterlaat, was kapper van beroep. Daarnaast had hij een carwash. Voor de tante was het dan ook een verrassing dat er ook andere personen in de wagen zaten. ‘Waarschijnlijk nam hij een paar personen mee. We kennen die mensen niet, ze zijn geen familieleden of kennissen van Joel.’ Volgens de tante was Hasselbaink geenszins taxichauffeur van beroep.
Hij woonde in Nickerie. Onderweg naar Paramaribo deed het noodlottig geval zich voor. De tante heeft van een nicht begrepen dat Hasselbaink richting Paramaribo reed om vermoedelijk zijn vrouw en kinderen op te halen. Die waren namelijk met vakantie in de stad. ‘We weten het ook niet precies, het zijn alleen vermoedens.’ Bijkans een week terug ontmoette zij haar neefje. ‘Hij riep mij vanaf een afstand. Toen zei ik tegen hem ‘ik bel je jongen, maar je neemt je telefoon niet op’.’ Dit was de laatste ontmoeting die zij had met Hasselbaink, vertelde zij terneergeslagen.
Zij memoreert dat Hasselbaink het verlies van zijn ouders nog niet te boven was. In november van het afgelopen jaar zijn beide dood aangetroffen in hun woning in Nickerie. ‘Ze waren mijn zus en zwager. Er zijn nog steeds vraagtekens op welke wijze ze zijn omgekomen.’ De tante vertelt dat zij na de dood van zijn ouders altijd voor hem klaarstond. ‘Ik was er voor hem, we hielden van elkaar. Maar ja, God heeft het zo gewild. Het is heel hard en pijnlijk, maar ik berust me erin dat we elkaar zeker zullen wederzien in het hiernamaals.’
Het ongeval heeft zich voorgedaan in het district Saramacca km 84, omgeving Boskamp. Hasselbaink verloor de controle over het stuur. De politie vermoed dat hij met een hoge snelheid reed. Hij sloeg tegen een mast van de EBS en kwam vervolgens in de trens terecht. Samen met Hasselbaink kwam de 31-jarige passagier Shineza Joseph ter plekke om het leven. Twee andere inzittenden bleven ongedeerd, maar werden met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis voor medische observatie. De verkeersbarometer stijgt met dit geval naar 49.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!