Handtastelijke ‘bonuman’ aangehouden

De politie van Brokopondo heeft de 50-jarige R.E. aangehouden ter zake poging tot verkrachting c.q. feitelijke aanranding c.q. ontucht. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte een dame had voorgehouden dat boze geesten bezit van haar hadden genomen. Om de kwaadaardige geestenuit haar te krijgen, moest hij haar een kruidenbad geven. Ook gaf hij de dame te kennen dat zij bij hem de nacht moest doorbrengen. De dame voerde alle opdrachten van de bonuman uit. In de avond van 15 op 16 juli van dit jaar begon de bonumanhaar overal te betasten. Op een bepaald moment zei de dame dat ze dringend naar het toilet moest. Van deze gelegenheid maakte het slachtoffer gebruik om te vluchten. Zij rende naar buiten en klopte vervolgens aan bij een onderwijzer. Hij bood haar hulp aan en alarmeerde vervolgens de politie van Brokopondo. De sterke arm was vanaf 16 juli bezig met zijn opsporing. Uiteindelijk werd R.E. woensdagavond in de directe omgeving van zijn woonplaats aangehouden. Hangende het verdere onderzoek blijft hij aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!