Gezondheidsmedewerkers getraind in ‘spreken in het openbaar’

fghfgh‘Effective Public Speech/ Spreken in het openbaar’ en ‘Hoe schrijf ik een draaiboek voor een televisieprogramma’, waren de onderwerpen waarin de cursisten werden getraind. Het gaat om 15 cursisten die gerelateerd zijn in gezondheidsinstellingen. Het doel van deze training is om de gezondheidsmedewerkers effectiever te laten spreken bij het communiceren met de massa. De trainingen werden verzorgd door Imro Smith en Ewald Noordzee.
Communicatie binnen deze sector is ontzettend belangrijk, zegt Martelise Eersel, directeur op het ministerie van Volksgezondheid, die namens de minister sprak. De directeur zei ook dat het niet bij deze training moet blijven, maar dat er geprofessionaliseerd moet worden. Zij hoopt ook dat er een training wordt verzorgd om effectief met de pers te communiceren.
Imro Smith, een van de trainers, zegt dat de informatie die gepresenteerd wordt aan kijkers vaak in jargon wordt overgebracht en dat het minder effectief is. Het gebeurt heel vaak bij ministeries en beleidsfunctionarissen. Smith vindt dat informatieve programma’s op het denkniveau van de doorsnee kijkers moet worden gepresenteerd. Anders snappen de kijkers het niet en dat is zonde, omdat er veel tijd wordt gestopt in de voorbereiding van televisieprogramma’s.
Ewald Noordzee, een van de trainers, zegt dat de cursisten tools hebben meegekregen die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Als ze de tools op de juiste manier gebruiken, worden ze zeker succesvolle burgers. Noordzee was ook van mening dat deze training niet te veel is, het is educatie en educatie mag je niet mee stoppen.
Eugene Main, een van de cursisten die werkzaam is op de afdeling Gezondheidsvoorlichting en Opvoeding op het BOG, zegt heel veel te hebben geleerd. Hij dacht al goed te communiceren, maar heeft tijdens de training geleerd dat het beter kan. De training duurde een week.

error: Kopiëren mag niet!