Colombiaanse president meldt af voor Unasur-top

satosWanneer vandaag in hotel Torarica de Unasur-meeting wordt gehouden, zal de Colombiaanse president Juan Manuel Santos niet bij zijn. Hij heeft afgemeld voor deze top, waarbij president Desi Bouterse namens Suriname het voorzitterschap van de Unasur zal overnemen van Peru. Wat de reden is van Santos’ afwezigheid, is niet bekend. ‘Ik zal de Unasur-summit niet bijwonen’, was de enige statement op zijn Twitter-page. Op dit moment is er in Colombia een grootse protestactie gaande met arbeiders uit de agrarische sector, truckchauffeurs, mijnbouwers, artsen, leerkrachten, studenten en andere arbeiders. De staking is al elf dagen gaande. Los van Santos hebben een aantal presidenten van de Unasur-landen wel bevestigd voor deelname. De presidenten van Uruguay en Argentinie zullen wel ook afwezig zijn. De Unie van Zuid-Amerikaanse landen bestaat uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Chili, Ecuador, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. Paraguay zal zijn herintrede maken in Unasur, nadat ze geschorst waren in juni 2012. Paraguay werd erbuiten gezet nadat toenmalige president Fernando Lugo vorig jaar door het parlement werd afgezet. Nu is er een nieuwe democratisch gekozen president, te weten Horacio Cartes.

error: Kopiëren mag niet!