29 koeien gestroopt uit weiland Nickerie

29 koeien gestolen uit weiland Nickerie 2
Front Foto 1Onlangs zijn te Henar 29 koeien, waaronder ook stieren, gestroopt uit het weiland van veehouder Shameer Ali Alibux. Vorige week donderdag kwam hij tot de ontdekking dat zijn vee vermist werd. Nadat Alibux aangifte had gedaan bij de politie startte hij zelf met een zoekactie. Hij zag twee koeien en drie jonge stieren van hem in het weiland van een andere veehouder in Henar. Heel opvallend is dat de twee koeien van Alibux, die een brandmerk hebben met de letters F.A.I., voor de tweede maal een brandmerk hebben gekregen op dezelfde plaats. Ditmaal met de letters R.D.P. De drie jonge stieren hadden nog geen brandmerk, vertelt hij. ‘Dat doe ik in een later stadium met de beesten die jong zijn. Anders krijgen ze wondjes.’ Ruwweg berekend hebben de 29 koeien en stieren een waarde van SRD 100.000. Een goed onderhouden stier kost thans zeker SRD 15.000. Een goed gevoede koe kost tussen de SRD 5.000 tot SRD 6.000.
Alibux heeft de politie op de hoogte gebracht van dit voorval. De veehouder is niet aangehouden. ‘De politie geeft hem juist de ruimte om te vluchten of om informatie te verdoezelen.’ Alibux mocht de twee koeien meenemen, terwijl de drie jonge stieren in bewaring zijn bij de bedoelde veehouder in afwachting op het onderzoek van de politie. Die veehouder beweert dat hij die stieren gekocht heeft. Alibux vermoedt dat deze veehouder meer weet over de overige koeien. ‘Die man staat bekend om zijn praktijken om koeien en stieren van mensen te stelen. Hij had het ook gedaan met een andere jongen. Die heeft mij toen getipt om in zijn weiland te gaan kijken. Toen ik daar ging, zag ik werkelijk een paar koeien en stieren van mij.’
Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop geeft desgevraagd Dagblad Suriname te kennen dat door Alibux werkelijk aangifte van diefstal is gedaan bij de politie. De politie is bezig met het onderzoek. Benschop geeft ook prijs dat de brandmerken van de koeien gemanipuleerd zijn. Deze kwestie wordt volgens de politiecommandant breedvoerig onderzocht. Het streven is erop gericht om binnen korte tijd klaarheid te brengen in deze zaak.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!