Visbeurs op Carifesta Saramacca

Mini visbeurs op Carifesta Saramacca 1 Mini visbeurs op Carifesta Saramacca 2Op zaterdag 24 augustus 2013 zal in het kader van Carifesta op het monumentenplein te Groningen in het district Saramacca een grote expositie gehouden worden onder de noemer “The Art of Production”. Een mini visbeurs zal deel uitmaken van de themadag waarbij de visserij en verwerkingsproducten tentoongesteld zullen worden. In Saramacca speelt de visserijsector een belangrijke rol naast de aardolie-industrie, de land- en tuinbouw en de veeteelt in het verschaffen van werkgelegenheid en inkomstenverwerving. Vissersdorp Boskamp is de centrale plaats in Saramacca die dient als vertrekplaats voor vissers, fungeert als aanlandingsplaats van vis en is ook het dorp waar de vis verwerkt wordt. De visserijsector levert een belangrijke bijdrage aan de eiwitvoorziening van de lokale en nationale bevolking. Gezien de significante bijdrage van de visserij aan de productiesector in Saramacca, heeft het organiserend comité van Carifesta besloten om deze sector ook een plekje te geven op de beurs. Er zullen verschillende zout- en brakwatervissoorten, garnalen, visdelen en talrijke zoetwatervissen op ijs tentoongesteld worden. Enkele levende zoetwatervissoorten zullen ook in aquaria gehouden worden speciaal voor deze dag. Verwerkte visserijproducten als gerookte vis, gedroogde vis, gezouten vis, tri en gedroogde garnalen zullen tevens deel uitmaken van de tentoonstelling.

error: Kopiëren mag niet!