Verdachte riskeert 7 jaar straf voor diefstal middels geweld

De verdachte S.B. riskeert een gevangenisstraf van 7 jaar. Hij wordt ervan verdacht diefstal te hebben gepleegd middels geweld. Dit deed hij in vereniging met derden. De verdachte wordt door mr.Pick juridisch bijgestaan.De officier van justitie, Roy Elgin, zei dat een bewezenverklaring uitgesproken mag worden als er minsten 2 bronnen zijn. Elgin hield ook voor dat de verdachte uit vrees bekend heeft. Aanvankelijk gaf de verdachte een gedetailleerde verklaring over hetgeen zich had afgespeeld. Daarna ontkende hij steeds weer. De officier zei ook dat het om een gewelddadige roversbende gaat. Deze daders zijn vuurwapengevaarlijk. Elgin vond de feiten wettig en overtuigend bewezen. De verdachte is first offender.
Advocaat Pick vond dat er geen bewijzen zijn dat zijn cliënt schuldig is. Hij gaf aan dat de verdachte bij de rechter-commissaris en op de rechtszitting heeft ontkend. Pick zei dat zijncliënt een reden had om bepaalde handelingen te plegen. Ook zei de raadsman dat er geen 2 bronnen aanwezig zijn. Zonder aangifte is er geen zaak.  Er kan geen aangifte bewezen worden met een aangifte, zei de raadsman. Ook zei hij dat het verboden is om tot een bewezen verklaring te komen met de bekentenis van de verdachte alleen. De aangevers zijn gehoord geworden, maar geen van de 2 herkende de verdachte. Mr.Pick vroeg rechter MaytrieKuldipsingh om zijn cliënt vrij te spreken en dit op grond van een tekort aan bewijsmiddelen.
Rechter Kuldipsingh gaf de verdachte de gelegenheid tot een laatste woord. S.B. zei dat alles onrechtvaardig aan toe is gegaan. Er zouden leugens zijn verteld aan de politie. Rechter Kuldipsingh stelde de zaak uit naar 21 oktober 2013 voor vonnis. De verdachte blijft ondertussen gevangen.

error: Kopiëren mag niet!