Man sneed slagader van slachtoffer

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren een straf van 4 jaar voor de verdachte K.K. Hij wordt verdacht van moord met voorbedachten rade. Op 30 december 2012 stak hij een Saramaccaanse man aan de Verlengde Ephraimzegenweg met een schaar. Vermoedelijk sneed hij de slagader, wat erin resulteerde dat de man kort na de steek overleed. De verdachte zei dat hij naar zijn zus ging om zijn haar te knippen. Daarom had hij een schaar bij zich. Hij liep voorbij een barbecuestand en vroeg aan een zekere T. als hij een barbecue op rekening mocht nemen. Hij zou later betalen. T. weigerde echter. Het latere slachtoffer bemoeide zich ermee en er ontstond een woordenwisseling. De verdachte voelde zich vernederd en stak de man met de schaar. Daarna rende hij weg.
Uit buurtonderzoek is naar voren gekomen dat K.K. geestelijk gestoord is. Een zekere D.B. vertelde aan de rechter dat het slachtoffer een grote forse man was. De raadsvrouw, mr. Nacatia San A Jong, zei dat haar cliënt zich verdedigde. San A Jong gaf verder aan dat de psychiater heeft bevestigd dat de verdachte een stoornis heeft.  Hij is al 14 jaar in behandeling van een psychiater. De zus van de verdachte getuigde dat K.K. geen moeilijk karakter heeft, maar hij kan wel agressief worden. Officier van justitie Roy Elgin zei dat het onmogelijk is om iemand in het gezicht te steken, terwijl de persoon achter je rent. Er is door de patholoog vastgesteld dat er een slagader is doorgesneden.
‘Hoe is het mogelijk dat een slagader, zo dik als een middenvinger, in een steek is doorgesneden?’ De raadsvrouw zei dat de verdachte volgens zijn denkvermogen zichzelf verdedigde. Zij gaf ook te kennen dat haar cliënt nooit heeft ontkend dat hij de man gestoken heeft. Het slachtoffer moest schoppen in zijn achterwerk incasseren, zijn rechterknie en aan zijn achterhoofd. Verder zei de raadsvrouw dat haar cliënt een denkvermogen heeft van een kind. Zij vraagt aan de rechter om hem van alle rechtsvervolging te ontslaan. Rechter Maytrie Kuldipsingh stelde de zaak uit naar 21 oktober 2013 voor uitspraak.

error: Kopiëren mag niet!