4 en 7 jaar voor rovers

De twee verdachten Ewald Pavion en Eugene Tjado kregen respectievelijk een gevangenisstraf van 4 en 7 jaar opgelegd voor diefstal middels geweldpleging. Op 26 juni 2012 hebben deze 2 verdachten een beroving gepleegd waarbij zij een geldsbedrag van SRD 7.800 en Euro 250 buit maakten. Zij hebben het slachtoffer vastgebonden en mishandeld. Vervolgens namen zij de D-max van het slachtoffer mee. G.F, getuige, vertelde dat een van de verdachten een geweer langs zijn oren hield en een schot loste. Van hem namen de verdachten een bedrag van SRD 500 mee en sieraden van zijn vrouw.
Pavion was eerder ingesloten in Santo Boma. Uit een collage werd hij meteen herkend. De woning van Pavion werd doorzocht en er werden hagelpatronen gevonden in de klerenkast. De verdachte Tjado was bij de beroving de persoon die het huis als eerste betrad. Hij kwam binnen en zei: “Plata, noso m’o sutu”!
De politie weet dat de 2 verdachten telefonisch met elkaar in contact bleven. Pavion gaf de route aan waar de Tjado opgehaald moest worden. Een oplettende buurtbewoner zag de auto eerst rustig rijden. Op een gegeven moment raasde dezelfde auto weer voorbij. De getuige stopte het voertuig en vroeg aan de heren waar zij naartoe gingen. Zij vertelden toen dat zij podosirie zouden gaan plukken. Op gegeven moment zag de getuige de verdachte met slechts een onderbroek of  een korte broek terug komen. De getuige had al gauw door dat de mannen geen podosiri waren gaan plukken en belden de politie.
Pavion kreeg een gevangenisstraf van 4 jaar onvoorwaardelijk opgelegd. Tjado die reeds een aantal keren veroordeeld was, kreeg 7 jaar onvoorwaardelijk met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest.

error: Kopiëren mag niet!