Niet alle Carifesta-evenementen vrij

guygufoVeel bezoekers wisten niet dat er kaarten afgehaald moesten worden voor de openingsceremonie van Carifesta op het Onafhankelijkheidsplein. ‘Er komen heel vaak informatieve programma’s van Carifesta in de media, maar voor welke activiteiten er kaarten worden gehaald is niet aangegeven’, zegt een teleurgestelde bezoeker die geen kaart kon vinden. Ivan Graanoogst, voorzitter Host Country Managementteam (HCM), zegt dat een week geleden wel bekend is gemaakt dat er kaarten nodig zijn voor de opening van Carifesta. ‘Blijkbaar was het wel duidelijk, anders waren die kaarten niet op’, zegt Graanoogst. Er zijn in ongeveer 6.000 kaarten uitgegeven.
Voor enkele Carifesta-evenementen moeten er kaartjes worden gekocht, de prijzen variëren tussen SRD 2,50 en SRD 5. Niet alle evenementen zijn gratis. Voor de mensen die gisteravond geen toegang hadden tot de tribunes bij de opening van Carifesta, waren er beeldschermen geplaatst in de omgeving van het Onafhankelijkheidsplein, ’t Vat en het Waaggebouw en was de uitzending ook live te volgen op de televisie.
Dagblad Suriname nam een steekproef in de binnenstad. Meer dan 90% van de ondervraagden wist niet dat er kaarten afgehaald moesten worden om op de tribunes plaats te nemen bij de openingsceremonie. ‘We zijn het pas te weten gekomen, toen bekend werd gemaakt dat de kaarten op waren. Misschien hebben de organisatiemensen de kaarten eerst verdeeld binnen hun eigen kring’, waren de meeste reacties van de burgers.

error: Kopiëren mag niet!