2jaar en 6 maanden geëist voor beroving met gasbuks

De verdachte, Fernando UrvanMonsils, kreeg gisteren een straf opgelegd van 2 jaar en 6 maanden. Op 25 april 2013 beroofde hij een winkelier op Zorg en Hoop.Ook gebruikte hij daarbij een gasbuks om haar te bedreigen. Het slachtoffer, van Chinesekomaf, zat achter de toonbank toen de verdachte de winkel binnenliep. Hij sloeg de vrouw heel hard in het gezicht met zijn vuist en drukte haar op den duur tegen de grond aan. Hij nam het kasregister mee en 2 mobieltjes.
Monsils verklaarde bij de rechter dat hij 2 biertjes had gedronken en zichzelf niet was. Hij zei dat hij de gasbuks toevallig op een vuilnishoop had gevonden. Hij wist het wel te gebruiken. De verdachte woont aan de Dr.Sophie Redmondstraat met zijn moeder. Die vertelde eerder dat haar zoon een rustige jongen is en dat niemand last van hem heeft.
Officier ReshnaJhinkoe vroeg aan de verdachte wat hij helemaal op Zorg en Hoop deed als hij aan de Dr.Sophie Redmondstraat woont. De verdachte verklaarde dat hij trimde. Ook maakte de officier de opmerking dat hij niet wist wat hij deed, maar wel degelijk wist dat hij de vrouw wilde beroven en daarna moest wegrennen. De officier eiste een straf van 2 jaar en 6 maanden onvoorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest. Ze zegt dat de schade beperkt is gebleven, maar dat het slachtoffer een trauma heeft opgelopen die onherstelbaar is.
De advocaat van de verdachte,ShefaniAmirkhan, vertelde aan de rechter dat haar cliënt wegrende, maar kort daarna werd aangehouden. Ook zei ze dat haar cliënt spijt heeft van zijn daden. Om deze redenen vroeg de advocaat om strafvermindering voor haar cliënt.Rechter Ramnewash deed uitspraak conform de eis van de officier.

error: Kopiëren mag niet!