RenushaGajadin 'Most Excellent Student' van 2013

Renusha Gajadin is deDe Rotary Club Paramaribo Central heeft dinsdagavond de ‘Student Excellence Award’ uitgereikt aan de achttien best geslaagden op vos-niveau. RenushaGajadin is als de beste uitverkoren. De ceremonie is voor de 27stekeer gehouden; dit jaar in Krasnapolsky.
Renusha voldeed aan alle gestelde eisen. Zij is ook de best geslaagde op vwo-niveau met een recordtotaal van 67 punten. Jack Uden, president van Rotary Club Paramaribo Central, gaf aan wat er met deze bekroning beoogd wordt.‘Het moet een stimulans zijn voor de student. Het moet inspireren om hard te werken aan je toekomst. Het moet steeds hoger en beter en meer. Wees dienstbaar aan de samenleving’, zei Uden in zijn toespraak tot alle aanwezigen.
AshwinAdhin, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, behoorde ook tot de gasten. Hij is onder de indruk van wat de organisatie tracht te bereiken met de excellente studenten. De minister deed de toezegging om altijd dit soort projecten te ondersteunen.
BalramSoemeer, voorzitter van het VOS-Directeurenberaad, is ervan overtuigd dat we met dit soort prestaties op den duur voor ons eigen kader kunnen zorgen. En dat kan op elk gebied. Het is een kwestie van tijd. Hij moedigde de studenten aan om niet op te geven. Als inspiratie haalde hij een spreuk aan van Arsitoteles: ‘the roots of education are bitter but the fruits are sweet’.
Allebest geslaagden kregen een certificaat uitgereikt, een goederenpakket van diverse sponsoren, laptops, tablets, fietsen en vliegtickets. De top drie mag van de SLM bepalen waar ze op reis wil in de regio. Renusha gaat Geneeskunde studeren aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!