Bouterse: “Doorzettingsvermogen heeft geleid tot succes woningbouwproject Hannaslust”

President Desi Bouterse en zijn regeerteam hebben op zaterdag 10 augustus 2013 de sleutels van 100 welzijnswoningen op het woningbouwproject Hannaslust overhandigd aan de huiseigenaren. De woningzoekenden zullen vanaf deze week verhuizen naar hun nieuwe woning waarvoor zij via de bank kunnen betalen.
President Bouterse is er blij mee dat zijn regering één van de beloftes aan het inlossen is middels het woningbouwprogramma. Het staatshoofd geeft toe dat de regering het probleem had onderschat. “We hadden ons verkeken op de problematiek. We hadden niet gedacht dat het ter beschikking hebben van grond ons zoveel problemen zou geven of dat het opwaarderen van bouwkavels zoveel zou kosten. We hadden ook niet gedacht dat er zoveel regen zou vallen en dat het zo een gigantische taak zou zijn”, zegt Bouterse. Zijn regering heeft echter doorgebeten, gewerkt aan de randvoorwaarden zoals wetgeving en heeft geloof gehad in de kracht van het volk en het bedrijfsleven om zaken van de grond te krijgen. “We kunnen vandaag de dag zeggen dat hoe moeizaam het ook gaat, Hannaslust nu al een succes is”, aldus Bouterse. Het staatshoofd gelooft dat op het gebied van volksgezondheid en onderwijs ook succes geboekt zal worden door onder meer het bouwen van leslokalen.
Etienne Boerenveen van de werkgroep Herstructurering Huisvestingssector doet uit de doeken dat in samenwerking met Kersten NV 160 woningen zullen worden gebouwd op ‘perceel 4’ van Hannaslust. Daarnaast worden 96 appartementen gebouwd voor seniorenburgers, starters en scholieren, terwijl het vast staat dat er onder meer een RGD-poli, een politiepost, een brandweerpost en scholen zullen worden gebouwd op Hannaslust. Ook een modern winkelcentrum zal uit de grond verrijzen in samenwerking met de Surinaamse Bank (DSB).
Steve Cairo is heel blij met de toegewezen woning. “Ik heb heel lang gewacht op dit moment.” Zo een drie jaar terug heeft hij zijn aanvraag voor een woning ingediend en zes maanden terug heeft de bank hieraan goedkeuring gegeven. Cairo legt uit dat zijn vorige woonsituatie er niet rooskleurig uitzag. “Ik werd telkens overvallen door de verhuurder en was in een situatie beland waarbij ik eigenlijk eruit moest”, zegt Cairo. Hij en zijn vrouw hebben vier kinderen. Bij de overhandiging van de 100 sleutels van de welzijnswoningen hebben de nieuwe huiseigenaren Bouterse bedankt voor de inzet van de regering. Zij vroegen ook om een lijnbusdienst.

error: Kopiëren mag niet!