Scholieren Saramacca maken muurschildering voor Carifesta

Foto: BIC Saramacca
Foto: BIC Saramacca
Op zaterdag 24 augustus 2013 vindt op het Monumentenplein te Groningen het Carifesta districtenfestival plaats. Het festival bestaat uit allerlei optredens, een grote productie expositie met als thema: the Art of Production, demonstraties van de diverse Surinaamse keukens, muurschildering enz. De Carifesta Sub Commissie Saramacca wil de jeugd actief bij dit festival betrekken. Orpheo Ngadiman, Lid van van de Sub Commissie Saramacca, vertelt dat schoolkinderen een muurschildering gaan maken onder begeleiding van kunstenaars. De muur langs Zwembad Pireng met een lengte van 36 meter zal voor dit project gebruikt worden. Hij zegt verder dat bijkans 66 leerlingen van de verschillende lagere scholen uit geheel Saramacca zullen meedoen.
De schoolkinderen hebben de muur zelf schoongemaakt. Ze zijn heel enthousiast over dit project. De leerlingen Gezan Rakadji, Shong Kromoredjo en Rohan Durga zeggen blij te zijn dat Carifesta ook in Saramacca wordt gehouden, want Carifesta is een festival waarbij alle landen van het Caribische gebied met verschillende bevolkingsgroepen elkaar ontmoeten op het gebied van cultuur, kunst en muziek, vertelden zij. Ze gaven aan dat zij van alles wat Saramacca te bieden heeft op 24 augustus zullen schilderen op de lange muur. Ze denken voorbeeld aan landbouwproducten, vis, veeteelt, Staatsolie, bacove, bloemen en planten enz.
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt dat het muurschilderingsprogramma ook past binnen het verfraaiingsproject van Groningen. Laatst is ook de pier, waar de Jamsessions zullen plaatsvinden tijdens Carifesta XI, gerenoveerd. Hij zegt verder dat het heel belangrijk is om tijdens activiteiten de jeugd te betrekken, zodat ook zij de ontwikkelingen binnen het district op de voet kunnen volgen. Naast de muurschildering zullen leerlingen van de St. Thaddeusschool een podium optreden verzorgen en jongeren uit onze Haitiaanse gemeenschap een dansoptreden.

error: Kopiëren mag niet!