Twee minderjarige kinderen beschuldigen vader van ontucht

De 36-jarige vader Joseph D. wordt ervan verdacht met zijn twee minderjarige kinderen respectievelijk van 5 en 8 jaar ontuchtige handelingen te hebben gepleegd. Kantonrechter Marie Mettendaf gaf op de zitting aan dat zij het getuigenis van de twee kinderen van belang vond. Op 16 augustus wil de rechter de kinderen in de raadkamer horen. De familieleden van de verdachte waren ook in de rechtszaal aanwezig. Zij gingen tekeer toen zij hoorden dat deze zaak verdaagd is en dat de kinderen als getuigen worden gehoord. Advocaat Lygia Palmburg die de verdachte juridisch bijstaat, probeerde de familie te kalmeren.
Na de afhandeling merkte kennelijk de moeder van de verdachte op dat zij ontevreden is over de beslissing van de rechter. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de raadsvrouw dat de verdachte vervolgd wordt voor ontucht gepleegd met het meisje van 8 jaar. Uit het geneeskundig rapport blijkt dat de kinderen nog maagd zijn. De biologische vader blijft in hechtenis.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!