Slagingspercentage mulo teleurstellend Percentage afgelopen 9 jaar niet hoger dan 55%

Landelijk is het mulo-slagingspercentage dit jaar 48.4%. Sinds 2005 is het directe slagingspercentage van mulo niet boven de 52% geweest. Voor het toelatingsexamen is er een direct slagingspercentage van 25.9% voor vwo, 10.8% voor havo en 33,7% voor het Natin. Op de Ritfeldschool is er een direct slagingspercentage van 46%, 36% is afgewezen en 18% heeft herexamen. Op Mulo Latour is de uitslag 38,70% direct geslaagden.
Directeur Caprino Alendy van Mulo Latour zegt dat de uitslag ver beneden verwachting is. Dit komt omdat de leerlingen heel slecht gemotiveerd waren. Vanuit het leerkrachtenkorps is er alles gedaan om de leerlingen te motiveren, maar blijkbaar zijn de resultaten toch uitgebleven. Alendy zegt volgend jaar eerder te zullen beginnen met de motivatiemomenten. Op Mulo Latour heeft 21.95% van de leerlingen herexamen en met die groep zal er intensief worden gewerkt naar het herexamen toe.
Eugenie Parisius, onderdirecteur van de Ritfeldschool, zegt niet te weten hoe het slagingspercentage van haar school op minder dan de helft is uitgevallen. ‘Vanuit de school zijn er genoeg motivatiemomenten geweest’, geeft Parisius aan.

error: Kopiëren mag niet!