Mahinder Jogi: ‘Ik heb niet de intentie om mensen te bekladden’

New Image‘Ik heb niet de intentie om mensen te bekladden, ik weet hoe ik mijn werk doe. Ik ben altijd heel voorzichtig wanneer het gaat om personen. Het ligt niet in mijn aard om de medemens te krenken’, zegt het VHP-assembleelid van Saramacca, Mahinder Jogi, in gesprek met Dagblad Suriname. Deze politicus heeft vier kort gedingzaken achter elkaar bij de rechter gewonnen.
De eerste rechtszaak betrof tegen de vorige minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams. Abrahams gaf namelijk de opdracht aan zijn ondergeschikten bij de dienst Openbaar Groen, toen Milieubeheer, om het salaris van Jogi over een aantal maanden te blokkeren. Volgens Abrahams zou Jogi gefraudeerd hebben met naamgegevens. Echter, na gerechtelijk onderzoek bleek deze niet op waarheid te berusten en werd de blokkade opgeheven. ‘Abrahams wist heel goed dat ik ambtenaar ben op Openbaar Groen, maar toch deed hij alsof hij van niets wist.’
Door Jogi werd ook een kort geding aanhangig gemaakt tegen het NDP-assembleelid Rachied Doekhie. Die had hem namelijk beledigd en uitgemaakt voor geitendief en andere krenkende opmerkingen hebben gemaakt. ‘Ik voelde mij in mijn naam en goede eer aangetast’, aldus Jogi, die deze rechtszaak ook won. De rechter sommeerde Doekhie om zijn verontschuldigingen aan te bieden aan Jogi. Dat is reeds geruime tijd geschied.
De oud-districtscommissaris van Saramacca, Roliene Samsoedien, bleef ook niet onbespaard. Ook zij werd door Jogi voor het gerecht gesleept. Zij zou namelijk onwaarheden over Jogi hebben verteld betreffende grondaanvragen en toewijzingen aan Jogi in het district Saramacca. Ook hier besliste de rechter in het voordeel van Jogi.
De vierde keer is niet Jogi naar de rechter gestapt, maar bracht de familie Ramdin hem voor het gerecht. Dit hield verband met de aankoop van een pand aan de Tibitistraat. De familie vond zich in haar goede naam en eer aangetast en sleepte de politicus voor de rechter. Echter, de rechtspreker vond geen argument om Jogi te berechten. Ook in deze zaak sprak de rechter in zijn voordeel.
Volgens Jogi is het belangrijk om correct te blijven. ‘Het is heel simpel en eenvoudig, de moet de nodige discipline hebben en geen persoonlijke vete aangaan met niemand.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!